Kad drugaricama ispričam da moja svekrva ima samo 43 godine, svi mi kažu – blago tebi!

Ona i moj svekar imali su dobar brak. Deca su odrastala u srećnoj porodici. Imala je samo 18 godina kada se rodio moj muž Rade, a godinu dana kasnije i njegov brat Adam.Imam mladu svekrvu, Marinu. Ima samo 43 godine. Rano se udala.

Danas je ugledni računovođa u dobroj kompaniji. Marina je odmah nakon srednje škole završila kurs za računovođu i počela je da radi u maloj firmi.

Marina je ostala sama sa dečacima. Naučila ih je da budu odgovorni, smaostalni, da završe škole i da budu ljudi.Kada je Radetu bilo deset godina, njegov otac je doživeo strašnu saobraćajnu nesreću. 

Dobili su stipendije i ona nije morala da brine o njima. Bar ne finansijski.Kada su stasali za srednju školu, Marina ih je poslala u inostranstvo na školovanje

Tako smo se Rade i ja upoznali, a uskoro i venčali.

Posle toga smo se sa njom čuli samo jednom mesečno, da razmenimo osnovne informacije. Oboje smo studenti na završnoj godini. Marina je odlučila da nam plati troškove svadbe i medeni mesec. 

 

.Ona često kaže: “Neću hraniti matorog konja.”Radetov mlađi brat živi sa majkom, ali Marina ga ne finansira.

Svekrva je čestitala, donela poklon u vidu pelena, hemije za dete, kašica, odeće…Izljubila nas je sve odreda i nestala. Ona ima svoj život.Mi smo nedavno dobili dete, kćerkicu. 

 

Ona vikendom ide na planinarenja, vozi bicikl, zimi skija, leti je na moru…

Kada je zamolimo da nam pozajmi novac za kiriju, kaže: “Snađite se sami, ni meni niko nije pomagao.”Kada joj tražimo a pričuva unuku ona kaže: “I ja sam svoje sama čuvala”.

Od njih ne mogu da tražim novac, ali ni da pričuvaju dete jer su bolesni.Moji roditelji su penzioneri, jedva sastavljaju kraj s krajem.

Nedavno nam je rekla: “Da sam željna bebe, udala bih se i rodila sebi jednu.”Dok mi muku mučimo, Marina cveta.

 

Naravno, ponekad nam daje poklone, ali to nije dovoljno.
Marina je došla i pričuvala unuku na par dana. Čim je videla da mi je bolje, mahnula nam je i rekla: “Sad nastavite sami!”Nedavno sam imala jak grip i muž me danima negovao.

 

Eto, takva je moja svekrva.