Sa šest godina deda ga je naučio da igra šah. Zahvaljujući njemu, razvio je logiku i kritičko razmišljanje i naučio da nikada ne odustaje. Na društvenim mrežama je objavljena priča o kadetu Filipu Tošiću.

Izvor: Facebook/Printscreen/Nebojša Stefanović

Кadet Filip Tošić četvrta je godina Vojne akademije, studijski program Vojnoelektronsko inženjerstvo, smer Raketni sistemi.

. Najviše uspeha imao je iz matematike, te je od 4. razreda, pa sve do kraja gimnazije, uvek osvajao prva ili druga mesta na okružnim takmičenjima, a na republičkim pohvale. TU osnovnoj školi otkrio je afinitete prema prirodnim naukamaakmičio se i iz fizike i hemije, gde je dolazio do okružnog, odnosno međuokružnog nivoa.

Osnovnu školu je završio kao đak generacije, a nakon toga upisao je Vojnu gimnaziju.

Za smer vojnoelektronskog inženjerstva na Vojnoj akademiji odlučio se kako bi iskoristio sva prethodna interesovanja i jednog dana na naučnom polju pomogao u unapređivanju sredstava u sistemu odbrane.

“U njegovoj porodici vera u Vojsku Srbije je usađena generacijama i to je jedan od razloga zbog kojih se od malena opredelio da postane oficir Vojske Srbije”, istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Puno sreće momčino”, “Ti si naš ponos”,”Ti si dokaz da Srbija ima kapacitete i mlade umove!”“Bravo!”, “Živ bio Filipe”, “Svaka čast”, “, samo su neki od pozitivnih komentara koje je Filipova priča izazvala na društvenim mrežama.

kadet, vojska, vojnik, filip