Milenko J. (48) slavio u dvorištu, slučajno opalio iz pištolja i pogodio rođaka Dejana J. (29) u potiljak

Kako se sumnja, pogodio brat od strica Milenko J. (48), i to na proslavi dečjeg rođendana!Dejan J. (29) iz sela Deč kod Šimanovca preminuo je pošto ga je hicem iz pištolja u glavu.

Kako ga je uzeo u ruku, on je opalioMetak je prošao kroz frižider, koji je bio u dvorištu, i pogodio Dejana, koji je sedeo za stolom iza frižidera, u potiljak. Muž je oko 19 sati opalio metak iz pištolja, veselja radi. Potom ga je stavio na prozor, ali je ubrzo hteo da skloni oružje odatle zbog dece.

Tragedija se dogodila u subotu u dvorištu osumnjičenog Milenka, koji je slavio rođendan najmlađem sinu, a on se sumnjiči za ubistvo iz nehata.

Ljubica kaže da je na slavlju bilo 15 gostiju i da su svi skočili da pomognu Dejanu.

Ona objašnjava da je njen suprug Milenko ranjenog Dejana stavio u kola i odvezao kod lekara u Pećince, pa se vratio kući.

–  Kažu da je tada disao. Rođaka ga je polila vodom, podigli su mu glavu i oko mu se pomerilo. – priča uplakana žena, komentarišući da su sreća i radost u trenu prerasli u vrisku, bol i suze.

–  Ponavljao je: „Šta sam to uradio!“ Mnogo mu je teško. Bio je uplakan, ostavio je živog Dejana. – kaže Ljubica.

Sam pozvao policiju

 

– Nepažnja ili sudbina uništila je dve porodice – dodala je.

Prema njenim rečima, Milenko je sam pozvao policiju i rekao im šta se desilo, odnosno objasnio im „da ni sam ne zna kako je pištolj opalio“.

–  Ne znam zašto mu je trebao taj pištolj uopšte, a čujem da ga ima i da ga krije već 10 godina. Dejan je obožavao Milenka i njegovu decu. Ne znam šta se tačno desilo, nisam bio tamo, ali šta god da je, Milenko će da izađe iz zatvora, a moj sin neće iz groba. – kaže potreseni otac.

I porodica ubijenog juče je bila u suzama.

– Ne mogu da verujem, ostao sam bez sina koji ni mrava nije zgazio, a opet, ubio ga je čovek kojeg je Dejan mnogo voleo – priča neutešni otac Stevan i dodaje:

 

Beogradski Sajam, Prijem novozaraženih

Foto: Nikola Tomić

Sinu dao ime po ubijenom

 

Našem najmlađem sinu, kome smo i slavili rođendan, dao je ime Dejan baš po njemu. Da je znao da je Dejan mrtav, verujem da bi se on istog trena ubio, toliko ga je voleo.  – objašnjava potresena žena.

Supruga uhapšenog Milenka kaže da je on, dok je čekao policiju, molio boga da Dejan preživi.

Trebalo da se ženi  

Dejanovi roditelji kažu da je planirao da sledeće godine ide u Nemačku da se oženi.

–  Rekla je odmah da će nam poslati novac i sve što treba i da planira da dođe na sahranu. Umesto da im spremamo svadbu, ovo nas snađe. Imao je tamo verenicu, Nemicu. Javili smo joj šta se desilo, užasno se potresla. – kukao je na sav glas Dejanov otac.