Torinski Juventus ove sezone ne igra po očekivanjima i navijači ovog kluba su se već oprostili od odbrane naslova prvaka.

Nakon devet uzastopnih naslova prvaka, Bianconeri će Scudetto prepustiti Interu, a do kraja sezone Staroj dami predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Od drugog do petog mjesta razlika je samo četiri boda. Milan je drugi sa 63 osvojena boda, a zatim slijede Juventus (62), Atalanta (61) i Napoli (59)

Legenda Intera Marco Materazzi smatra da je Milan tim koji sigurno zaslužuje plasman u Ligu prvaka, a Juventus smatra najlošijim od četiri tima koja se bore za Ligu prvaka.

“Mislio sam da će Milan izgubiti bodove, ali su naredali nekoliko dobrih utakmica. Zaslužili su da idu u Ligu prvaka”, rekao je Materazzi i nastavio je:

“Atalanta ide svim silama prema naprijed, a Juventus je najlošiji tim od svih koji se bore za Ligu prvaka. Utakmice Napoli – Inter i Atlanta Juventus će biti krucijalne”, smatra Materazzi.

Čudi se nekadašnji fudbaler kako je Napoli uopšte u vrhu tabele kada Gennaro Gattuso imao ogromne probleme sa sastavljanjem tima.

“Usprkos brojnim problemima, Gattuso je podigao tim i osvojili su Kup Italije. Gotovo nikad nije imao sve napadače na raspolaganju. Ostjeti se kada igraš bez Osimhena i Mertensa, a da ne govorim o odsustvu Koulibalyja”, rekao je Materazzi.

Materazzi je bio dio ekipe Intera koja je osvojila posljednji naslov prvaka 2010. godine, a ukupno je Scudetto sa Nerazzurrima osvajao pet puta.