Nakon izleta u Kini Marko Arnautović se vraća u Evropu gdje je već dogovorio novi angažman.

Kontroverzni reprezentativac Austrije će nakon više od deset godina ponovo igrati u Seriji A i to u dresu Bologne, izvještavaju italijanski mediji.

Reprezentativac Austrije je imao solidan nastup na Evropskom prvenstvu, zabio je gol Sjevernoj Makedoniji, ali i tada dobio meč suspenzije zbog psovanja šiptarske majke Ezgjanu Alioskom

Arnautović je posljednji angažman imao u Kini nakon što je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa Shanghai SIPG-om, a sada ga čeka saradnja sa Sinišom Mihajlovićem. Transfer je potvrdio i tehnički direktor Bologne, Walter Sabatini, koji je i objasnio razloge dovođenja 32-godišnjeg napadača.

“Bologna ima sve, ne treba joj ništa. Ima i dobru ekipu, ali nedostaje drskosti i arogancije. Zbog toga dovodimo Arnautovića. On je svađalica, a ja volim svađalice”, rekao je Sabatini.

Inače, prije početka sezone Arnautović će se posvetiti privatnom poslu. Već duže vremena najavljuje pokretanje proizvodnje posebnog alhokolnog pića kojeg čine votka i džin, a sa tim bi trebao krenuti ovog ljeta.

Bivši fudbaler Intera, Werdera, West Hama i Stoke Cityja je s jednom bečkom destilerijom razvio “pića izuzetne kvalitete”, kako navodi na svojim web stranicama.

Džin, koji na sniženju možete nabaviti za koja 34 eura po boci, od tradicionalnog britanskog se razlikuje po tome što sadrži marelice iz Austrije i šljive iz Srbije, a rezultat je neodoljiva voćna aroma.