Užas na rođendan deteta

U Kirovu, u Rusiji, uhapšena je 21-godišnja Marija Plenkina, čija je ćerkica umrla od gladi i zanemarenosti nakon što ju je ona zaključala u stanu i ostavila nedelju dana samu, bez vode i hrane.

Detetova baba je ispričala da je svakodnevno bila u kontaktu s ćerkom Marijom na društvenoj mreži i da joj je ona rekla da su obe “dobro”. Za to vreme, dete je bilo zaključano u stanu, a, kako je saopštio Ruski istražni komitet, majka je čak zatvorila vodu.

Nesrećno dete, koje samo što je napunilo tri godine, našla je baka Irina Plenkina (47), kada joj je donela rođendanski poklon. Odmah je pozvala hitnu pomoć i policiju, ali joj je već na licu mesta konstatovana smrt.

 

– Devojčicina majka je priznala da je namerno zaključala vrata stana i otišla i da se “ludo provodila s društvom” – navodi se u izveštaju.

Plenkina je već dva meseca u pritvoru i protiv nje je pokrenuta istraga zbog “ekstremno surovog ubistva deteta”.

– Samo je hladnokrvno rekla: “Da, otišla sam, zavorila sam vodu i ostavila je bez vode i hrane” – piše u izveštaju.

Majka bila odsutna nedelju dana – od 13. februara do 20. februara, a, kako se saznaje, ničim nije pokazala da se kaje.

 

Baka decojčice ne može da veruje šta se dogodilo.

– Lagala me je da je sve u redu.Pokazalo se da je odlična glumica. Ispostavilo se da uopšte ne poznajem ćerku. Lagala je sve. Da sam samo primetila da nešto nije u redu, uzela bih devojčicu kod sebe… – rekla je Irina.