Brazilski napadač Ronaldo za mnoge je bio idol u djetinjstvu i zbog toga često možete čuti izjave poput one “On je za mene pravi Ronaldo”.

Kada se Cristiano Ronaldo pojavio u Manchester Unitedu mnogima je bilo neobično da pored nevjerovatnog Brazilca tamo negdje postoji još jedan Ronaldo. Međutim, Portugalac se itekako potrudio da se izbori za svoje mjesto u fudbalu i to je uradio bolje nego što je bilo ko mogao očekivati.

Cristiano je uz Lionela Messija obilježio posljednjih skoro 15 godina u fudbalu i činjenica je da toliko niko nije dominirao. Brazilski Ronaldo je za mnoge najbolji napadač ikad, ali povrede su ga spriječile da ostvari još veću karijeru koja je sigurno bila pred njim.

I danas možete čuti izjave da je on “pravi Ronaldo” i da se ne može porediti Cristiano s njim. O svemu tome govorio je i legendarni Brazilac koji je na Instagramu imao live s Fabiom Cannavarom.

Jedno od pitanja bilo je i oko toga ko je “pravi Ronaldo”, a legendarni 44-godišnji Brazilac je dao svoj odgovor.

“Za Cristiana je sigurno dosadno kada čuje da sam ja pravi Ronaldo. Ljudi se ne mogu porediti. Cristiano će ostati u fudbalskoj historiji zbog svojih golova i nevjerovatnih postignuća. On će biti zapamćen kao jedan od najboljih, poput Messija i tu nema rasprave”, poručio je Ronaldo.