Posle toga sam shvatila da moram dobro da pazim kada biram prijatelje. Želela sam samo da zaboravim taj pakao, pa sam ćutala. Nisam ga prijavila jer sam se plašila i osuda okoline: “Šta je tražila sama sa njim?” Mislim da i danas žrtve ćute iz istog razloga.Bili smo veoma bliski, imala sam bezgranično poverenje u njega, a on je to iskoristio. Nisam ni u snu mogla da zamislim da bi ikada pokušao da mi naudi, a on je hteo da me natera na intiman odnos.

Pevačica Goca Tržan kroz život Goca je na teži način naučila da ne treba verovati svakome. Tek što je postala punoletna, njen najbolji prijatelj pokušao je da je siluje. FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Trenutno je u procesu vantelesne oplodnje i nada se da će konačno dobiti zajedničkog naslednika ili naslednicu.Goca naime živi u skladnom braku sa suprugom Rašom Novakovićem već godinama ne može da dobije dete.

–  Mi žene smo u stanju da pomerimo brda i planine da ostvarimo svoj cilj, a moj je da Raši rodim dete.Raša i ja dobro podnosimo proces vantelesne oplodnje, jaki smo psihički, ali fizički mi nije lako zbog hormonske terapije na kojoj sam. – kaže pevačica za Hit Informer.

Priznaje da je u tom pogledu mnoge metode “prepisala” od svojih roditelja, koji nisu bili strogi, ali su za nju bili veliki autoriteti.Ako u ovoj borbi uspeju, vaspitavaće svoje dete kao što danas vaspitavaju Lenu.

–  Odvela me je u prodavnicu i rekla kasirki: ‘Ona ti je ukrala bombonice. Evo, pozovi policiju, ja neću da imam posla sa njom. Ja ću da ih platim, a ti pozovi policiju da je vodi.’ Upiškila sam se u gaće od straha. Moji roditelji nisu hteli da gaje lopova, lažova i nekoga ko nije pošten. Nikad mi više u životu nije palo na pamet da ukradem.Mama i tata su me kažnjavali u skladu sa trenutkom i znala sam da dobijem po dupetu. Sećam se da me je mama namlatila kao vola u kupusu kada sam sa četiri ili pet godina ukrala bombonice u prodavnici.

Prvi dinar je zaradila sa 14 godina.Bez obzira na to što je imala bezbrižno detinjstvo i što su joj roditelji pružali sve što je želela, Goca je oduvek htela da se sama bori za sebe.

–  Baka me je slala na njivu, plastile smo seno, brale kukuruz, ja sam muzla koze. Najviše sam mrzela da kupim šljive jer sam morala da idem na neka brda, pa upekne sunce, a šljive se lepe za ruke. Ali danas mi je sve to predivna uspomena. Teško mi je je što moja baka više nije živa. Vredna i odgovorna sa 15 godina našla je i svoj drugi posao.  Htela sam da radim na pumpi, da perem prozore. Rekla sam to roditeljima, ali me je tata pitao da li bih za 100 maraka kuvala za jednu porodicu mesec dana. Pristala sam i on mi je rekao da ću biti kuvarica u porodici Tržan. Spremala sam ručak u svojoj kući dok su mama i tata radili i stvarno sam za mesec dana dobila platu od 100 maraka. Ne bih to uspela da me baka Cvijeta nije naučila da kuvam razna jela. Prodavala je sladoled u Bulevaru kralja Aleksandra:

Goca Tržan FOTO: M. ILIĆ / RAS SRBIJA
Goca Tržan

– Bili smo poput animatora danas. Volela bih tu radnu naviku da prebacim i na ćerku. Ona sledeće godine puni 14 i poslaću je kod moje prijateljice koja drži restoran u Austriji, pa tamo neka radi u šanku ili na sladoledu. Treba da vidi da nije lako zaraditi za patike od 200 evra.Tokom raspusta sam jedanaest sati dnevno prodavala sladoled na točenje. Super sam zarađivala! Dobijala sam i dobar bakšiš. Na kraju raspusta sam sebi kupila knjige, obuće, garderobu… Sledeće godine sam zarađivala tako što sam igrala folklor u hotelima u Crnoj Gori.

Pre nego što je odlučila da se bavi pevanjem, Tržanka je pokušala da se oproba kao glumica:

– Malo mi je falilo da budem profesionalna glumica, ali život me je odveo na drugu stranu. Mada, mislim da je jedini gori posao od pevanja biti glumica. Posle neuspeha na FDU, Goca je odlučila da se bavi pevanjem, ali je morala da završi fakultet, pa je upisala Poljoprivredni. Posle srednje škole pokušala sam da upišem glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Od 600 kandidata, bila sam izabrana među 15 najboljih, međutim, na klasu su primili samo njih šestoro. Među njima je bio i Miloš Timotijević. Posle završnog ispita išli smo kod mene da jedemo neke pohovane šnicle, pa smo se vratili na fakultet da vidimo rezultate.