Preminula je samo šest nedelja nakon što ju je dovela u bolnicu zbog “naglog opadanja motornih funkcija”,Ćerka Instagram influenserke Ešli Stok (Ashley Stock).

“ Bilo je mnogo čuda i bezbroj božijih momenata koje ću pretvoriti u reči kad moje srce bude imalo snage. Trenutno sam preplavljena osećajem olakšanja što je ona konačno u miru, ali sam skrhana tako jakim bolom, koji ne mogu da opišem. Stivi je poslednji put udahnula u našim rukama.  Ispuštam ga pomalo, kao kada nežno odvrćete čep sa flaše sode… Oslobađate se pritiska pomalo, da ne biste eksplodirali.  Lagano okrećem poklopac na svojoj tuzi. Jer ako pustim sve odjednom, ne vidim kako bih uopšte mogla da preživim.Valjda je to tako. ” podelila je Ešli sa svojim pratiocima.

Zapravo, procenat preživljavanja ove opake bolesti je nula odsto, a procene su da oboleli od postavljanja dijagnoze može da preživi najviše devet meseci.  Trogodišnju Stivi Li Stok je Ešli u aprilu dovela u dečiju bolnicu u Los Anđelesu, pošto je primetila “naglo opadanje motornih funkcija”. Ispostavilo se da je u pitanju redak tumor na mozgu (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma), sa gotovo nikakvom šansom da preživi.

Mala Stivi nije uspela ni dva.

“ Nekako moje telo i dalje proizvodi suze i plakanje je postalo moje jedino oslobađanje… Slomljeni smo. Uništeni.  Ostatak nedelje provešćemo u bolnici da bismo se upoznali s tretmanima koji će joj ostatak života učiniti lakšim.Predali smo se pred njenim prognozama i nečim što ne možemo da kontrolišemo. Daćemo sve od sebe da bude srećna i bez bolova i naučiti da poslednje uspomene učinimo lepim, onim kojih ćemo se držati i voleti ih, uspomenama koje će nas navesti da se nasmešimo, iako kroz suze. Onda ćemo otići kući, gde će moći da bude sa svojom braćom i kucama, i gde ćemo voleti našu slatku devojčicu i oporaviti se kao porodica… ”, napisala je Ešli tada.

Ešli i njen muž Ben imaju i dvojicu sinova, Veslija (10) i Sojera (7).