Ima samo 23 godine i diplome dva fakulteta – Elektrotehničkog i Fizičkog.

Izvor: Printscreen/Facebook/Stefan Đorđević

Stefan Đorđević, iz Beograda, za četiri godine studija položio je ukupno 84 ispita, 45 na ETF i 39 na fizici. U indeksima je upisano isto toliko desetki!Sve ispite je položio unapred, ostao mu je pola ispita i da odbrani rad. Planira doktorske studije u inostranstvu i da se potom vrati u Srbiju. Trenutno, radi kao saradnik u nastavi na Fizičkom fakultetu, drži vežbe. Iako je konkurisao za master, tehnički ga je već završio.

“Pošto predavanja i vežbe nisu obavezni, uspeo sam da se uklopim. Na Fizičkom sam išao na sva predavanja u trećoj i četvrtoj, a na ETF u prvoj i drugoj godini. Ne mogu da kažem da je bilo lako, ali ni da nije mnogo teško”.

Kaže da je za uspešno studiranje najbolje upisati ono što volite. A matematika i fizika su bile njegov izbor od osnovne škole, a zatim i Matematičke gimnazije.Za Stefanov uspeh se čulo zahvaljujući njegovoj devojci Ani Knežević.

“Fizika na Fizičkom fakultetu, u prve dve godine nam je poznata iz gimnazije, pa smo hteli da upišemo još jedan fakultet. Izbor je pao na ETF”. Moj najbolji drug Mihajlo Sporić i ja, koji je nažalost prošle godine preminuo, u Kembridžu od raka, bili smo fizičari. – priča Stefan.

Najviše “muke” tokom studija zadali su mu Osnovi elektrotehnike i Programiranje na ETF. Iz ovih predmeta je dobio devetke, koje je poništio. To je uradio, kaže, jer je pogrešio u računu, a znao je da zna za 10. U junu je “čistio” godine na oba fakulteta, osim u trećoj na ETF, kada je ostavio dva ispita za septembar.

Posebno pominje Natašu Čaluković i Alkesandru Dimić. Uvek je želeo nešto više. Tako je već u četvrtom razredu učio “Kvantnu mehaniku”, koja je predmet na trećoj godini Fizičkog fakulteta. Matematiku je zavoleo od trećeg razreda osnovne škole, zahvaljujući Arhimedesovoj školi. Ovaj mladi naučnik ističe da je sve bilo lakše, zbog Matematičke gimnazije. Kako je bio u mentorskom odeljenju, koje je rezervisano za najbolje među najboljima, znanje je sticao od profesora univerziteta.

 

Želja joj je da on upiše doktorske, a ona master studije u istom gradu.Među studentima, kojima Stefan drži vežbe je i njegova devojka Ana. Kaže da je sjajan predavač, da odlično objašnjava i da je jedan od boljih asistenata koje je slušala.

Ostao je master rad i polovina ispita, kao i da se upišu ocene. I to su sve desetke. Prošle nedelje je stao i za katedru.Iako je tek zvanično upisao master na Fizičkom fakultetu, Stefan je tokom studiranja unapred položio sve ispite.