Član prve ekipe Bayerna Josip Stanišić u budućnosti će igrati za reprezentaciju Hrvatske pošto se našao na spisku Igora Bišćana, selektora U-21 reprezentacije.

O Stanišiću se puno pisalo ovo ljeto jer su za sjajnog mladog defanzivca interes pokazali i Hrvati, ali i Nijemci, no u bavarskom velikanu igra još jedan hrvatski Nijemac, koji zapravo ima bh. porijeklo.

Gabriel Vidović član je druge ekipe Bayerna i ove sezone igra sjajan fudbal. Ovaj 17-godišnji napadač u junu je odigrao dvije prijateljske utakmice za U-18 reprezentaciju Hrvatske, a ljetos je odigrao i nekoliko utakmica za prvu ekipu njemačkog prvaka.

Vidović igra za B ekipu Bayerna koja se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi, a ove sezone je u sedam odigranih susreta zabio četiri gola i podijelio pet asistencija.

Na Transfermarktu mu je cijena 200 hiljada eura, a prije pet godina je kao veliki talent sa samo 12 godina iz Augsburga došao u Bayern.

Njegov otac Zoran rodom je iz Žepča, a prema Njemačkoj je otputovao iz egzistencijalnih razloga 1995. godine.

Inače, u intervjuu koji je dao Tportalu preko ljeta Vidović je naglasio da bi volio zaigrati za Hrvatsku.

“Joj, to bi bilo prekrasno. Naravno, još puno moram trenirati, ali zato se i bavim fudbalom. Te se, naravno, nadam da ću i ja jednog dana bio dio te reprezentacije”, rekao Vidović.