U narednim primjerima fotografija i ilustracija donosimo vam primjere situacija kada nam je potreban naš najbolji prijatelj, ali i kako izgleda razlika između “običnih” prijatelja i najboljih prijatelja.

 1. Savjeti obični prijatelj vs najbolji prijatelj

“Obični” prijatelji mogu vam dati neki savjet vezano za neki ispit na fakultetu ili za neki posao onako usput i samo “radi reda”, ali najbolji prijatelji su tu da vam pomognu da napišete kompletan CV i da vam pokažu da imate neke osobine i vještine, a koje niste ni vi sami znali da posjedujete. Ako imate težak ispit, najbolji prijatelj pomoći će vam u toku učenja i pokušati dobiti što više informacija koje bi vam mogle olakšati polaganje ispita.

2. Ustručavanje

Obični prijatelji će se često ustručavati pred vama i neće imati svu slobodu. Najbolji prijatelji će vam uskočiti u krevet “ujutro” i probuditi vas da pijete kafu ili doručkujete zajedno. Jer ipak oni imaju više slobode nego bilo ko drugi u vašem životu, zar ne?

3. Poseban tretman

Ako obični prijatelj čuje da ste bolesni poslati će vam poruku da vam želi brz oporavak. Za razliku od njega, najbolji prijatelj će se pokucati na vaša vrata sa vitaminima, hranom, svim onim što je potrebno da biste se osjećali bolje.

4. Rođendanski pokloni

Pravi prijatelj se definitivno prepoznaje i po rođendanskim poklonima. Pravi prijatelj će zapamtiti nešto što ste jednom spomenuli i baš će vam to pokloniti za rođendan.

5. “Izgovori”

Pravi prijatelji neće izmišljati izgovore zbog kašnjenja. Pravi prijatelj će iskreno reći zbog čega nije došao na vrijeme ili zbog čega mu se baš tu večer ne izlazi na kafu ili piće.

6. Veze

Kada je jedna djevojka u vezi onda je njena najbolja prijateljica upućena u većinu dešavanja iz te veze. Najbolja prijateljica zna za sva prijateljicina osjećanja, misli, a najbolja je podrška prilikom prekida veze.