Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena Mihael Šumaher ponovo je otišao na operaciju i ovaj put lekari će pokušati da mu pokrenu nervni sistem pomoću matičnih ćelija  Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo težak pad na glavu tokom skijanja u Francuskoj

foto: Profimedia
FOTO: PROFIMEDIA

.

 

” U poslednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan korak unapred u procesu lečenja matičnih ćelija, ali to i dalje ne menja činjenicu da i dalje još malo znamo kako i na koji način utiče na ljudski mozak.  Ideja je da regenerišemo Šumaherov nervni sistem. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će doneti.” – navodi se da će ovoga puta biti glavni u ekipi zaduženoj da tretmanom matičnih ćelija koliko toliko,rekao  je francuski kariolog Filip Menaš, koji je i prošle godine lečio Mihalea.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Zvaničnih informacija nema, ali jasno je da je sada 51-godišnji Šumi u teškom stanju. On je sve vreme bio u bolnici, mišići su mu trofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rešenje lečenje matičnim ćelijama. Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo težak pad na glavu tokom skijanja u Francuskoj i od tada je njegovo zdravstveno stanje misterija.