Emotivna poruka mlade šampionke iz Novog Pazara ODJEKUJE Srbijom.Poruka zbog koje će Srbija danima odzvanjati.

Višestruka šampionka Srbije i Fed kup reprezentativka Srbije, inače rodom iz Novog Pazara, obratila se Đokoviću emotivnom porukom.

Opštoj bolnici u Novom Pazaru za pomoć u borbi protiv korona virusa dirnula je srpsku teniserku Fatmu Idrizović,Odluka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da donira pet miliona dinara.

 

Novak ĐokovićFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Novak Đoković

I kada smo potonuli, kada su nam sve nade usahle da se ovom crnilu može stati u kraj, heroj naših srca je još jednom ulio taj eliksir života, vratio veru u bolje sutra, dao nam nova krila da se vinemo iz tog korona mulja. Hvala Novače, veliko i večno hvala za svu tvoju dobrotu koja je neizreciva. Večno ćeš biti u našim mislima, molitvama, vekovima će se tvoja dobrota prepričavati i veličati, jer ti to zaslužuješ svetlosti naša Hvala svetlosti naša, naš Novače! Crni oblaci nadviše se nad životima naše male varošice velikog srca, varošice dobrih, vrednih, poštenih ljudi, velikih duša koje ovozemaljska pošast čiji smo svedoci i koju trenutno živimo preti da pokosi. Trenutak života za sve nas Novopazarce tužan, težak i crn. !.

Fatma Idrizović je velika nada srpskog ženskog tenisa.  Iako ima tek 15 godina ove godine je debitovala i za seniorku FED reprezentaciju Srbije.Vanserijski talenat je višestruka šampionka Srbije, reprezentativka u svim juniorskim nivoima, prvi reket Srbije na juniorskoj ITF listi.

Fatma je rođena 2004. godine u Novom Pazaru, a svoj prvi kontakt sa teniskim reketom je ostvarila sa osam godina u rodnom gradu.

Na međunarodnom planu osvojila je Tennis Europa Masters do 14 godina u Kalabriji (Italija), uz tri titule Tennis Europa do 14 i dve do 16 godina. U sezoni 2019. uhvatila se u koštac sa starijim koleginicama na juniorskim ITF turnirima (do 18) gde, sa još uvek 14 godina, osvaja ITF prvenac (Mesika Open u Izraelu). Sa četrnaest godina bila je aktuelni šampion Srbije u kategoriji svojih vršnjakinja, ali i dve godine starijoj kategoriji (do 16 godina) prva na Tennis Europe listi do 14.

Sa koleginicama iz reprezentacije Natalijom Senić i Andreom Obradović izborila plasman na Prvenstvo sveta (do 16) koje su odigrale na Floridi. Zanimljivo je da Fatmu na pobedničkim postoljima uvek možemo videti u dresu Srbije.Protekle sezone igrala je tri ITF finala i sva tri osvojila. Srbiju je predstavljala na ekipnom i pojedinačnom Prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16.