Državljanin BiH (44) u ponedeljak je na bečkom regionalnom sudu osuđen na 12 godina zatvora jer je godinama seksualno zlostavljao svoje dve ćerke

Nakon savetovanja sa svojim advokatom prihvatio je presudu s kojom se složio i tužilac.Muškarac je do kraja negirao odgovornost i tvrdio da “nikada nije dodirivao svoje ćerke na nepravilan način”.

Dodao je da se “uvek trudio da deci omogući bolje odrastanje nego što je sam imao u detinjstvu”.

– Nikad nisam rekao lošu reč svojoj deci – rekao je muškarac rodom iz BiH.

 

U takve osobe bih pucao. Sve sam im omogućio. Nikad ih nisam napadao. Nisam pedofil. – rekao je na sudu vozač kamiona.

Shutterstock

GODNa pitanje zašto bi ga ćerke inkriminisale optuženi je u priču uveo svoju suprugu.

Tvrdi da mu se supruga sveti jer je imao ljubavnicu.

 

Policija je na relevantnom internet forumu otkrila porodičnog čoveka koji se pohvalio seksualnim zlostavljanjem svojih ćerki. Četvorici muškarca nudio je seks objavljujući fotografije usnulih devojčica.Međutim, istraga i hapšenje zlostavljača dece nisu se temeljili na izveštajima njegove rodbine.

– Otkrila je da sam bio u vezi s mladom ženom. Stoga je instrumentalizovala kćerke i sada me predstavlja kao demona – rekao je optuženi.

Kada su službenici pitali ćerke da li je ikada bilo dela zlostavljanja od strane oca starija od njih – koja je sada u braku – objavila je da je prvi put nemoralno dodirnuo 2006. godine.Policija je istražila muškarca i uhapsila ga.

Otac je u to vreme već živeo u Beču, dok su njegova supruga i deca još bili u BiH, gde ih je svakih 14 dana posećivao i zlostavljao.

Pretio ćerki da će joj lomiti kosti

Jednom je telefonom rekla ocu da će se poveriti majci, a on joj je navodno zapretio da će joj slomiti sve kosti i naterati da živi u invalidskim kolicima.Devojčica je imala osam godina kada su napadi počeli.

 Kada su se deca preselila u Beč s majkom otac je svakodnevno zlostavljao stariju ćerku, a mlađu svaki drugi dan. Navodi se da je čak tražio od njih dve da gledaju porno filmove kako bi kasnije “implementirale” ono što su videle.Prema presudi od 2009. godine napadi su se proširili i na mlađu kćerku i to sa sve većom učestalošću i intenzitetom zločina.

Njih dve su suočile oca s dokumentom nakon čega ih više nije dirao.Zlostavljanje je završeno kada su ćerke postavile “video zamku” za svog oca. Dok je maltretirao mlađu kćerku njena sestra je potajno snimala.

Prema nalazu optuženi nije spreman da se nosi sa svojom nastranošću što ga čini opasnim. Hofman je potvrdio da je optuženi imao “ozbiljan seksualni poremećaj” koji je ekvivalentan mentalnim i emocionalnim abnormalnostima višeg nivoa.

Psihijatrijski stručnjak Peter Hofman pretpostavio je da bi 44-godišnjak mogao da napadne i druge devojke ako mu se pruži prilika.