Sve je počelo krajem avgusta, kada su se braća Uroš (24) i Petar Rakočević (34) sukobila L.P. u njegovom kafiću na Banjici.

Nova saznanja u vezi sa istragom pucnjave na Banjici, u kojoj je ubijen Filip Lepojević (18), a teško ranjen Aleksa Đ. (21), tiču se toga da li je tinejdžer izgubio život jer su njegove ubice navodno izgubile 10 kilograma kokaina.

Kako pričaju meštani Banjice, kraj u kojem su Rakočevići ubili Filipa Lepojevića (18) jer su sumnjali da pripada protivničkom taboru, posebno je opasan jer se često mogu videti dileri.

–  Postavlja se pitanje da li je do okršaja došlo jer je sumnjao da Rakočevići znaju gde je 10 kilograma nestalog kokaina, mada su se oni u međuvremenu preobratili u borce protiv droge i osnovali hrišćansko udruženje “Sve u slavu božju”   Kobne večeri u tom lokalu bio je neki rođendan. Braća su se iz nepoznatog razloga posvađala sa L. P., pa je on zgrabio nož i obojici naneo teške povrede. – objašnjava izvor “Srpskog telegrafa” iz istrage.

Ubistvo na Banjici Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Ubistvo na Banjici

 

Filip molio Petra da ga ne ubije

Kako je ranije ispričala majka ubijenog tinejdžera, Filip Lepojević je 5. septembra išao sa dvojicom drugova kod dede jednog od njih na rođendan, a u povratku su naišli na braću Uroša, Petra i Radovana Rakočevića (37).

 

– On mu je rekao: “Šta ti je? Nemoj molim te. Šta vam je?!”, ali se Petar još više razbesneo i krenuo opet da ga udari, a Filip je okrenuo glavu u stranu i pištolj je opalio i ubio ga na mestu Petar je Filipa izvukao iz kola i udario ga sa cevi pištolja po čelu. – ispričao je treći mladić koji je pobegao kako bi izbegao da i njega upucaju posle Alekse Đ. (21).

Nekada drogu nose i u nosiljkama za bebe, a sada se tu desilo i ubistvo ovog jadnog momka usred bela dana. Strah nas je da izađemo na ulice.  Obično viđamo kako tu robu ostave u žbunu i onda dotrči neko od prekoputa i to uzme. To svi u ovom kraju znaju, to je kao dobar dan.  – ispričali su za “Srpski telegraf” stanovnici okolnih zgrada.

Zapaljena cvećara Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Zapaljena cvećara

Terao da diluju

Prema saznanjima “Srpskog telegrafa”, Rakočevići su jedini koji su L. P. prijavili policiji zbog napada nožem jer je on u kraju poznat po tome da je na isti način ranio više ljudi, ali niko nije smeo da ga prijavi jer cela Banjica zna koliko je opasan.

Podseća na rat “kavčana” i “škaljaraca”

Priča se da je taj prisiljavao mlade iz kraja da diluju drogu za njega, a da su Rakočevići sve to znali i pokušavali da tu istu decu spasu s ulice i okrenu sportu, a o tome su pričali i njihovi roditelji. Policija traga za njim od kobnog dana kada je ranio braću – otkriva izvor iz istrage.

Petar Rakočević tereti se za teško ubistvo Lepojevića, dok se njegov brat Uroš Rakočević sumnjiči da je pucao u butinu Aleksi Đ. i teško ga ranio, zbog čega se tereti za pokušaj teškog ubistva.

Ako se potvrde sumnje policije da je uzrok krvavih obračuna na Banjici nestanak 10 kilograma kokaina, ta priča će podsećati na početak rata kavačkog i škaljarskog klana u Valensiji, koji je izbio zbog nestanka 200 kilograma kokaina 2014. godine, a u tim obračunima ubijeno je više od 50 ljudi.

Ubistvo Filipa Lepojevića Foto: RAS Srbija
Ubistvo Filipa Lepojevića