Danas su na večni počinak ispraćena dva dečaka.

Na groblju u Velikim Crljenima kod Lazarevca danas su na večni počinak ispraćena dva dečaka – braća D. M. (5) i D. M. (7) koji su se utopili dok su se kupali na jezeru Očaga.

Majka dečaka koji su se utopili tražila je na sahrani da se kovčezi stave u istu raku, jedan do drugog i da na nebo idu zagrljeni.

Na večni počinak ih je ispratilo oko četrdesetak ljudi.Na nebo im je poslala ono što su najviše voleli. Starijeg su obukli u odelo koje su pripremili za polazak u prvi razred osnovne škole, dok je očuh kupio i spakovao sve što su voleli da jedu i piju.

– I sada, za ovaj poslednji njihov put, kupio sam im omiljene grickalice   Najviše su voleli “smoki” i čips, bez toga nisam smeo kući da se vratim s posla.- rekao je očuh Kristijan.

– Ubiću se, ostaje bolna rana, otišli su zagrljeni, jedan nije hteo da pusti drugog  Ko će ujutru da me budi sada, nema moje dečice, da ih ljubi mama…- kroz jauk i plač govorila je nesrećna majka nad sanducima svoje dece.

 

Foto: Srbija Danas/ Saša Džambić

Foto: Srbija Danas/ Saša Džambić

– Naslednik je trebalo da bude – jaukala je nesrećna Dragana.

Majka je bila sa ćerkom dok su se dečaci brčkali u plićaku, a na njih je pazio očuh,dečaci su kobnog dana došli na jezero s majkom, očuhom i sestrom od godinu i po dana.

Grobljem se prolamao plač prijatelja i porodice koji su došli da isprate dvojicu nesrećnih mališana.

Dragana je ranije rekla da su ih spasioci predugo tražili po obali, a ne u vodi i da su tada prvi put bili na jezeru Očaga.

–  Posle sat vremena mlađeg su izvadili za noge, onda i starijeg.Nisu odmah poskakali u vodu, da jesu, deca bi bila živa. Oni su trčali okolo. – rekla je neutešna majka.

– Samo sam se na tren okrenuo kad je ćerka počela da plače. Nije mi jasno kako se to desilo. Oni nisu bili sami u vodi, bilo je tu još dece i ljudi – kaže Kristijan i dodaje:

–  Ne mogu da se nakajem što smo uopšte išli tamo.Mnogo mi je teško, možda i najteže.

Potraga za dečacima je trajala oko sat vremena. Kada su ih izvukli iz vode, bilo je nade da će preživeti, međutim, posle skoro sat vremena koliko je trajala reanimacija, bitka je izgubljena.