Znači, trebalo bi meso svesti na minimum i imati bar četiri obroka dnevno sa povrćem.Poznati pulmolog i doktor u beogradskoj Univerzitetskoj dečjoj klinici “Tiršova” Branimir Nestorović tvrdi da nas komarci neće napadati ako zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju.

”  Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osetiti i više će vas ujedati” Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna, objašnjava dr Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promeniti.

komarciFOTO: TANJUG / AP / RAS SRBIJA
komarci

Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mlečnih proizvoda i mesa.

Ujedi komarca postaju manje važni ako održavamo bazni metabolizam a naše telo u alkalnom stanju, prenosi “Kurir”.

” Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne.Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbegavanje uboda komaraca. “, kaže dr Netorović uz obrazloženje da kada nemate u sebi ono čime se ovi insekti hrane onda “oni na vas neće gubiti vreme”.

” Za tako nešto se koriste u medicini, i njenom podsektoru onkologiji, dijete kao što je Brojsova i još starija Gersonova dijeta. Važno je izbaciti što više aminokiselina iz organizma dnevno, a savršeno bi bilo izlučiti ih onoliko koliko ih i unesete.”, jasan je dr Nestorović.

Promenom ćelija iz alkalnog u kiselo stanje može se stvoriti rak jer kiselina menja strukturu gena.

Osim sokova od svežeg povrća nalik, celeru, krompiru, šargarepi, cvekli ili rotkvici, važno je piti i čajeve od lekovitih biljaka kako bi se organizam detoksikovao i jačao imuni sistem.

Često se baš zbog ovog lošeg pristupa dobije pogrešna slika o stanju pacijenta”, napominje dr Nestorović i dodaje da je jedini siguran način da zadržite baznost tela unošenje povrća i to u minimun četiri navrata.  “Nije dobro da proveravate stanje organizma preko urina, iako postoje testovi koji su za to namenjeni u apotekama, jer nikada ne možete biti sigurni koliko efikasno rade vaši bubrezi.

Piju se polako da bi naš organizam mogao upiti sve njihove hranljive sastojke.Pomenute dijete zasnivaju se na bazi ishrane svežim povrćem i to putem sokova.