Nudističke plaže postale su popularne pedesetih godina prošlog veka. Prve su se pojavile na Francuskoj obali, a 1973. godine „Nudističko selo“ postalo je najposećenije, gde su više puta uslikane slavne svetske zvezde. Međutim, srpske poznate ličnosti najčešće posećuju nudistički kamp na Adi Bojani, u kojem letuju godinama.

Zaista, plivati bez suvišne odeće na sebi je mnogo dobar osećaj. Da li ste i vi probali nudizam?

Nedavno je glumac Srđan Timarov pokazao svoje potpuno nago i zgodno telo kada je na Instagramu objavio fotografiju s plaže otkrivši tako da je nudista. Doduše, intimne delove tela prekrio je stikeorm na kome piše 18+.

Timarov je pored toga objavio i nekoliko fotografija divnih plaža, ali je objavio i svoje (manje) golišave fotografije.

srđan timarov
Foto:Screenshot/Instagram/srdjantimarov

On svakako nije jedina javna ličnost s naših prostora koja je nudista.

Mirjana Karanović poznata je po tome da je nudista i među prvima je počela na dolazi na crnogorsku nudističku plažu. Ona nijedne godine ne propušta čari Ade Bojane, a redovno svoj profil na Instagramu osvežava letnjim fotografijama.

mira karanović
Foto: Instagram/mirjanakaranovic

Da voli da na plaži boravi bez odevnih predmeta potvrđuje i fotografija koju je juče objavila na Instagramu, a na kojoj pozira potpuno naga, i to po uzoru na manekenku Adrijanu Limu.

Naime, glumica je napravila fotografiju na zalasku sunca, a na kojoj pozira naga rukama podignutim ka nebu. Sličnu fotografiju je napravila i Adriana Lima na mesečini.

Njena koleginica Danica Maksimović već skoro tri decenije letuje sa suprugom na istoj plaži, koju nikako ne želi da menja ni za sve lepote ovog sveta. Ona na odmoru ima svoje rituale. Već oko sedam sati ujutru ona je na ležaljci, a čim sunce upekne ona se sklanja u kafić ili koristi šetnju oko bungalova.

Katarina Radivojević takođe preferira nudizam. Glumica nerado priča na ovu temu jer smatra da je to gde letuje i gde se sunča samo njena privatnost. Paparacima, koji su je više puta uslikali na Adi Bojani, nikada nije davala na značaju, niti je bežala od njih. Kao što nije postojao kupaći na njoj, tako nisu ni foto-reporteri.