Devojčica iz Džordžije preminula od zdravstvenih komplikacija koje je izazvala infekcija vaškama

Protiv roditelja je podneta krivična prijava, a razmatra se i mogućnost podizanja optužnice za ubistvo, s obzirom na to da je, između ostalog, zanemarivanje deteta dovelo do njegove smrti.Kejtlin Jozvijak (12) iz Iveja u Džordžiji preminula je od srčanog udara, koji su najverovatnije prouzrokovale vaške.

Devojčica je, odrastala u kući koja je bila puna mačaka, a samim tim i buva, vašaka i izmeta. Centar za socijalni rad je nakon tragedije obišao dom devojčice, a radnica je napisala potresan izveštaj u kom, između ostalog, navodi da “tako nešto u životu nije videla”.

Roditelji ništa nisu činili da spreče infekciju, što je dovelo do anemije kod male Kejtlin i na kraju prestanka rada srca. Veruje se da je devojčica više od tri godine imala problem sa vaškama.Devojčica je preminula krajem avgusta u agoniji.

Kejti Horton i Džoi Jozvijak, majka i otac devojčice, rekli su da malena nije htela da se kupa desetak dana pre smrti.

S vremena na vreme radnici centra su obilazili porodicu, a 2018. godine su privremeno izmestili Kejtlin kod tetke zbog loših uslova života. Međutim, tetka je posle nedelju dana dete vratila roditeljima, a od tada niko od nadležnih nije obišao porodicu.U centru su i ranije znali za Kejtlin slučaj, s obzirom na to da je majka po rođenju htela da je da na usvajanje, ali su ona i suprug na kraju ipak odlučili devojčicu da zadrže.

–  Te slute da je detetu verovatno bilo zdravstveno loše -Telo deteta je pronađeno na dušeku na kom je bilo gamadi. Komšije kažu da je nisu videli u dvorištu poslednja dva meseca. saopštili su iz policije.