TOPOLA – Čudno je što on gotovo mesec dana nema apsolutno nikakve simptome koji bi ukazivali na prisustvo covida19.

– Osećam se dobro, nemam temperaturu, nikakvih posledica, niti simptoma. Ali testovi pokazuju već u tri navrata da sam pozitivan – počinje svoju priču Marković i vraća se na njen početak 29. juna.

Ako se sutra, u sredu – kada je zakazano novo testiranje pokaže pozitivan na korona testu, Dejan Marković iz Topole biće neslavni rekorder sa najdužim stažom obolelog od korona virusa u ovoj opštini.

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Osećam se normalno. Poptuno zdravo, ali moram da poštujem izolaciju – kaže 44-godišnji Marković u čudu.

Tog dana dobio je temperaturu, koja se u narednom periodu kretala u rasponu između 37,2 i 38,6 C. Međutim, do vremena kada se testirao devet dana kasnije, temperatura je prošla, a simptoma na koje su mu rekli da obrati pažnju, peckanje u očima, gubitak čula mirisa i sluha, jeza niz kičmu i ostalih jednostavno – nije bilo!

 

Za razliku od sina, on je mnogo teže podneo period lečenja. Posebno što je već imao moždani udar, a preživeo je i rak.I njegov otac Predrag je obeleo do smrtonosnog virusa. Ali posle dve nedelje korona je otišla.

–  Postoji i čovek koji je takođe bio toliko puta pozitivan, ali se njemu virus povratio – kaže Marković koji željno iščekuje sutrašnji dan – i četvrto po redu testiranje na korona virus.Ako bi bilo prema testovima sada je otac u opasnosti da se zarazi od mene. U Topoli sam jedini slučaj koji kontinuirano je već tri puta pozitivan na test.

(Kurir.rs/D.A./Foto: Privatna arhiva)