Dečaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga.

– U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dečak, koji ima dve sestre, voleo je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor   Kobnog dana dečak je bio u dvorištu i sedeo je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. – kaže meštanin ovog sela za Kurir i dodaje:

– Tragedija! Jadni ljudi.  Često sva deca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.Toliko vode računa o deci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi.

Prema rečima komšija, dečak je mali, a traktor je jak i verovatno ga je povukao.

–  Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dečak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je priklještio Priča se da je dečak sedeo na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. – kažu oni i dodaju:

Točak traktora upao u blato i počeo da vergla, pričaju komšije Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Točak traktora upao u blato i počeo da vergla, pričaju komšije

– . Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice

–  Kako je došlo do tragedije u kojoj je dečak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga. Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora lekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. – kaže izvor Kurira.