Danas je sahranjena u rodnom mestu,Marta K.(4) iz Kraljeva, koja je poginula u nedelju popodne kod Aleksinca, a prizor sa belim sandukom slama srce svih koji su videli fotografiju na Fejsbuku njene mame Danijele.

printskrin

Sve mislim protrčaće i doći negde iz komšiluka sa decom i tražiti baki da ručki, kako je obično radila. Brat i sestra su joj zanemeli od bola i ne mogu da shvate da njihove Martice nema više Naša Marta je završila u belom kovčegu, jadna njena detinja glava što je stradala, a još se ispilila nije.  – rekla je jedna od najbližih rođaka nesrećne devojčice za Srpski telegraf.

U povratku kući oko 16 sati i 10 minuta, Martin brat je zatražio da se zaustave kako bio obavio fiziološku potrebu, pa su stali pored puta. Majka i očev stric su takođe napustili vozilo, ostavivši Martu da ih sačeka u renou. Međutim, zla sudbina je dete povukla da otvori vrata i izađe direktno na ulicu, na kojoj je stradala od automobila čiji vozač nije uspeo da uoči i izbegne tragičan ishod.Inače, M. K. je zajedno sa majkom, starijim bratom i stricem svog oca, u nedelju rano ujutru automobilom reno 5, otputovala za Niš u posetu ocu koji se u tom gradu nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

printskrin

Nesrećni roditelji sa starijim detetom

– Marta je iskoristila trenutak nepažnje majke i dede i istrčala je na ulicu i sitroen je pokosio u trenu. Spasa joj nije bilo i ekipa hitne pomoći je po izlasku na lice mesta, jedino mogla da konstatuje smrt- zaključio je rođak ožalošćene porodice.