Posle ovoga, ništa više neće biti isto.

Federer, Nadal, Đoković

Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

Ispostavilo se da je “Marka” sve pogodila  a sve je delovalo je da je samo novinarsko nagađanje. – Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP)ukoliko ostvari slabiji rezultat na turniru ove godine nego prošle, ostati bodovi iz 2019. godine. Usvojila je novi sistem bodovanja u nastavku sezone, po kojem će svakom teniseru,

Ostatak sezone bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede Sinsinati, US Open u Njujorku, Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos u Parizu.Sad je već svima jasno da drugačije ne mogu da skinu Novaka sa trona, pa su ljudi koji vode ATP odlučili da čak promene pravila kako bi se Španac ponovo vratio na vrh.

Takođe, ovim saopštenjem ATP-a, ispostavilo se da je španska “Marka” bila na dobrom tragu kada je nedavno objavila da će doći do promena u bodovanju, ali ne procentualnim gubitkom bodova, nego po principu boljeg rezultata.Promena sistema bodovanja je uzgleda samo još jedan u nizu napada na najboljeg tenisera Srbije koji očigledno dirigovano traje još od ”Adrija tur.”

To praktično znači da je u trci za “broj 1” Rafael Nadal u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića jer je Španac imao bolji finiš prošle sezone.