Garena Free Fire najavila je globalnu saradnju s poznatim portugalskim nogometašem Cristianom Ronaldom, a novi lik zasnovan na njemu vjerovatno će biti predstavljen 19. decembra.

Garena Free Fire (poznata i kao Free Fire Battlegrounds ili Free Fire) je akcijsko-avanturistička mobilna igra, koju je razvio 111 Dots Studio, a objavila Garena za Android i iOS.

Postala je najpreuzimanija mobilna igra na globalnom nivou u 2019. godini, a zbog svoje popularnosti, igra je dobila nagradu za “Najbolju popularnu igru” od strane Google Play trgovine 2019. godine. Free Fire je postavio i rekord sa preko 80 miliona aktivnih korisnika dnevno širom svijeta, a od novembra 2019. godine Free Fire zaradio je preko milijardu dolara širom svijeta.

Free Fire svjedoči monumentalnom porastu popularnosti u posljednjih nekoliko godina i ne pokazuje znakove usporavanja. Programeri igre ranije su surađivali s renomiranim poznatim ličnostima, uključujući Hrithika Roshana i DJ KSHMR-a, a u igru ​​su uvedeni i novi likovi bazirani na njima, nazvani Jai i K.