Godine su samo broj. Pokazao je to Edin Džeko i minule sezone u Seriji A sa 16 postignutih golova i 11 asistencija zbog čega ne čudi da je i dalje tražen igrač.

Gazzeta dello Sport u svom današnjem printanom izdanju navodi kako je Džeko postao prva želja Andrea Pirla i sve je izvesniji transfer karijere iskusnog bh. napadača.

Ugledni list piše da će sigurno stići jedan napadač u novi Juventus, a Pirlova želja je kapiten reprezentacije BiH. Četiri su ključna razlika.

Zbog svoje igre leđima bio bi idealna podrška za Cristiana Ronalda, iskusan je, posjeduje zavidnu tehniku i radi puno za tim. Kontakti su već uspostavljeni.

Gazzetta navodi kako se Džeko danas vraća sa odmora iz Hrvatske u Rim nakon čega će uslijediti pregovori oko eventualnog odlaska.

Mogući problem mogla bi biti visina plate. Popularni Dijamant s bonusima na godišnjem nivou u Romi zaradi sedam miliona eura, a Juventus mu namjerava ponuditi manje.

Inače, Džeko je u Italiju stigao 2015. godine, nekoliko sedmica nakon što je Pirlo napustio Juventus, ali očigledno da nekada sjajni veznjak izuzetno cijeni kvalitete 34-godišnjeg Sarajlije.

Gazzetta dodaje da Pirlo u vezni red želi dovesti mladog Manuela Locatellija koji je ranije igrao za Milan, ali je prošle sezone eksplodirao u dresu Sassuola.