Kako se čovek ne bi šlogirao, nego drugarici Mariji Šerifović, koja je imala dovoljno vremena, ali i para da sve to pazari u Americi, gde je boravila ovog leta.Jelena Karleuša na garderobu troši nemilice, ali dovoljno je pametna da dugačke spiskove haljina iz nove kolekcije poznatih brendova ne šalje mužu Dušku Tošiću.

Da li je ljudima bilo sumnjivo što Šerifovićka vuče ogromne kofere, tek zamolili su je da se pomeri u stranu i dozvoli im detaljan pregled prtljag, iako nije ništa prijavila.Ali, drugarice nisu predvidele da i pobednicu Evrovizije mogu da pretresu carinici na aerodromu, a baš se to desilo.

– Svima je jasno da Marija nikad nije obukla haljinu, a sad ih ima na desetina i to prelepih, preskupih i potpuno novih.  Kada su otvorili kofere i počeli da vade elegantne haljine, jednu za drugom, samo su se zgledali.  Mariji je prvo bilo neprijatno, a onda je počela da se smeje.

foto: Nemanja Nikolić

Marija se prvo sprdala na svoj račun, govoreći kako je odlučila da promeni stil oblačenja, te da će od sada nositi samo haljine i da će je uskoro tako obučenu gledati u žiriju “Zvezda Granda”, a onda je priznala da je sva ta garderoba za njenu koleginicu Jelenu Karleušu. Smejali su se i carinici, jer im je bilo jasno da ovo nije garderoba za nju, nego poklon nekoj lepotici. Još je objasnila da bi se JK naljutila da joj nije donela sve što je poručila, jer toga u Srbiji nema da se kupi. Kada su carinici prokomentarisali da su mnoge etikete isečene, što je očigledno bilo urađeno da bi se izbegla velika carina, Marija je tvrdila kako su haljine jeftine.

Prema carinskom zakonu, za svu novu robu, vredniju od 100 evra, plaća se odgovarajuća dažbina prilikom ulaska u Srbiju, a svaki putnik na graničnom prelazu mora da prijavi da li tako nešto nosi sa sobom, bez obzira na to da li je reč o odeći, tehničkim uređajima, nakitu…Na kraju je uspela da ih razoruža svojom harizmom. Realno, zašto bi uzimali pare, kad te haljine nisu za preprodaju.

foto: printscreen

Da Šerifovićka nije slagala kada je rekla da su haljine za Jelenu, doka je i poruka njene koleginice na društvenoj mreži Instagram – “Orišla si po moje predivne haljinice” – napisala joj je JK početkom avgusta kada je Marija postavila sliku sa leta za Ameriku.

Ukoliko vrednost robe prelazi 3000 evra, onda roba mora da se carini u redovnom carinskom postupku, a ne u takozvanom skraćenom na graničnom prelazu, a vrednost Marijine robe je premašila 3000 evra, ali uspela je da se izvuče na šarm – kaže izvor blizak pevačici.