Prolaznici, ali i prijatelji porodice upalili su sveće i ostavili cveće na mestu gde je dečak stradao.Okupili su se večeras u znak protesta na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj uliciu Zemunu kako bi ukazali da već dva meseca slučaj nije rasvetljen.RODITELjI i prijatelji porodice nastradalog dečaka Despota (4) .

–  Zato što je neko odlučio da bude bahat, da požuri. Zašto? Zašto ja i moja supruga nemamo više svoje dete? Isključivo greškom vozača, a on je, opet kažem, na slobodi.On (on) je sada sa svojom decom i može da ih poljubi, pomiluje, a ja i moja supruga šta možemo – da odemo na grob našeg deteta od četiri godine. Zašto?

Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Stradao je pri pokušaju da izađe iz autobusa, nakon čega ga je vozilo vuklo po asfaltu.Pre dva meseca U Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot.

–  On nikada neće krenuti u školu. On će uvek imati četiri godine. Sve što nam je ostalo od njega su fotografije, snimci i ništa drugo.Čak i da bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu, koja je u ovom slučaju samo osam godina, on će posle tih osam godina opet moći da zagrli svoju decu, ja svoje više nikad neću moći, ni da ga zagrlim, da ga poljubim, da ga ispratim kad krene u školu.

Protest u Zemunu zbog pregaženog dečaka
Protest u Zemunu zbog pregaženog dečaka