Pierre-Emerick Aubameyang živi svoj san u Barceloni.

Aubameyang je u nedelju postigao het-trik u pobedi Barce nad Valenciom (treći pogodak kod Pedrijevog šuta mu je naknadno pripisan), a očekivano je na naslovnicama katalonskih medija.

Aubameyang je dao opširni interviju za lokalne listove Sport i Mundo Deportivo, koji su večeras objavili najvažnije djelove.

A najvažniji među njima jeste onaj o Ousmane Dembeleu. Nije tajna da su Aubameyang i Dembele prijatelji, da su zajedno igrali u Dortmundu u sezoni 2016/17 i da su od tada u stalnom odnosu.

Aubameyang je u intervjuu najavio mogućnost da Dembele na kraju ipak – ostane?!

“Rekao sam Ousmanu da produži ugovor i ostane, jer ovde sada mogu da se dese velike stvari. Hoće li se to dogoditi? Ne znam, sve je moguće”, zagonetno je rekao Abamejang i nastavio:

“Prije nego što sam potpisao za Barcelonu, Dembele mi je poslao poruku i pitao me je li istina da dolazim u klub. Nisam ga previše ispitivao o njegovoj situaciji, ali jesmo razgovarali. Poseban je osećaj ponovo igrati sa njim u istoj ekipi, s obzirom na to da smo odlično sarađivali u Borusiji Dortmund. On je nevjerovatan fudbaler, jedan od najboljih na svjetu s loptom u nogama. Drago mi je što je tu, a na prvom zajedničkom treningu u Barci rekao sam mu da mora da ostane ovde”, istakao je Aubameyang.

Na sve to nadovezao se i “transfer guru” Fabrizio Romano, koji je na ove Aubine riječi dodao da Gabonac svakodnevno ubeđuje Dembelea da potpiše novi ugovor i da ostane u Barci.

Dakle, gdje ima dima, ima i vatre. Dembele deluje da je nikad posvećeniji na terenu, Aubameyangov dolazak uticao je na njegovu usamljenost koja je bila prisutna od odlaska Antoine Grizmana, koji mu je bio najbliži prijatelj.

Sada je tu Auba, njegov mentor i “stariji brat”, na stolu je i dalje ponuda PSG-a, vjerovatno unosnija od Barcelonine, no, da sačekamo.

Xavi je uspio da istjera svoje i da Dembelea ima u ekipi umjesto na tribini. Francuz je bio odličan u nedelju na “Mestalji”, asistirao je Frenkiu de Jongu kod drugog gola. Biće starter i u četvrtak u Napulju, ko zna, možda se čudo zaista dogodi…