Borac je u utorak bio na korak da napravi senzaciju i izbaci rumunski Cluj iz kvalifikacija za Ligu Šampiona. Nakon 2:0 išlo se u produžetke u kojima su Rumuni ipak uspjeli zabiti gol i izbaciti bh. šampiona.

Ipak najvažnije iz ove utakmice je da su čak tri naša U21 reprezentativca igrala od prve minute za Borac i pružili sjajnu partiju. Gledajući na kojim su pozicijama igrali, može se reći kako su sigurno i oni bili nosioci sjajne igre Borca.

Talentovani Amar Begić (20) je nedavno stigao u Borac iz ekipe Mladost DK i odmah se izborio za mjesto u startnoj postavi. Na zahtjevnoj poziciji zadnjeg veznog igrača Begić je odgovorio odlično i protiv Cluja odigrao veoma dobro do 104. minute kada je zamijenjen. Predstava nakon koje će definitivno trener Marko Maksimović ozbiljno računati na ovog novajliju u nastavku sezone. Amar je za U21 BiH odigrao četiri susreta. Inače, Amar je prošle sezone bio fudbaler sa najviše nastupa u dresu Mladosti u Premijer ligi BiH.

Svih 120 minuta na golu Borca branio je Nikola Ćetković (19). Ćetković je iskoristio povrede svojih kolega i zauzeo mjesto među stativama, te pokazao da mu važnost utakmice nije predstavljala teret. Nikola je U21 reprezentativac BiH i protiv Cluja je debitovao za Borac. Branio je odlično i pokazao da ga selektor Slobodan Starčević nije slučajno zvao u U21 reprezentaciju BiH. Ćetković je u Borac stigao pred početak ove sezone iz banjalučkog Željezničara, a za U21 BiH nastupio je u dva meča.

Treći U21 reprezentativac BiH Đorđe Milojević (20) igrao je do 74. minute na poziciji stopera za Borac. Đorđe je u prvom duelu proveo svih 90 minuta na terenu, a prošle sezone je za bh. šampiona odigrao 23 susreta u svim takmičenjima. Za U21 BiH ima četiri nastupa.