Kapisla se aktivirala kada je dečak D.P. (13) zavirio u jednu od kesa u dvorištu, gde su Pavlovići skladištili sekundarne sirovine.

U dvorištu porodice Pavlović u naselju Čitluk u Kruševcu, u ponedeljak uveče, aktivirala se detonatorska kapisla. Lakše povrede zadobili su majka i dvoje dece.

– Bila sam u prodavnici kada se sve desilo. Baš smo se svi uplašili. Brat se mnogo brinuo kako su mama i sestra, a bio je sav krvav – ispričala je sestra V. P.

Dečak je zadobio povrede tela, ruku, nogu i glave, a njegova sestra C. S. (5) završila je sa lakšom povredom prsta na ruci. Majka S. S. (37) je zadobila povrede podlaktice i dela leđa. Svi su zbrinuti bili u bolnici, ali je dečak zadržan na daljem lečenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Virnuo u kesu, a onda eksplozija

Među delovima nameštaja, u jednoj od kesa, krila se i kapisla. Dečak je bio radoznao i zavirio u jednu kesu. Došlo je do aktivacije dela eksplozivne naprave.Pavlovići se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina i veći tovar sirovina su doneli od izvesnog Kruševljanina K. J. (46).

Dvorište Pavlovića u kojem se aktivirala kapisla - Foto N BožovićFOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA
Dvorište Pavlovića u kojem se aktivirala kapisla – Foto N Božović

Ispostavilo se da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i upaljač. Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina koji je potom i uhapšen.

–  Prilikom pretresa stana K.J. policija je pronašla još jednu detonatorsku kapislu i manju količinu marihuane, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Sumnja se da se među polovnim stvarima koje je dao porodici nalazila i detonatorska kapisla, koja je eksplodirala kada je trinaestogodišnji dečak otvorio jednu od kesa. – navode u policiji.