Maribor je u 30. kolu slovenskog prvenstva u velikom derbiju pobijedio Olimpiju 1:0 i nadomak je naslova prvaka. Ljubljanska momčad, koju od prije nekoliko dana vodi Robert Prosinečki, bila je bolja, dominirala je, ali gol nije znala zabiti. Tako je šest kola prije kraja najtrofejniji slovenski klub otišao na plus deset  prednosti ispred treće Olimpije.

Prosinečki je doveden da pokuša dostići Maribor i postati prvak, međutim šanse da sad to napravi su postale samo teorija. I prije ovog poraza su bile male, a sad ih praktički više nema. Toga je i on svjestan.

”Matematika je egzaktna, prvenstvo smo izgubili. Bili smo bolji, dečkima nemam šta zamjeriti osim što u toj akciji kada smo primili gol nismo napravili prekršaj. Zadovoljan sam što nakon tri sedmice ekipa usvaja ono što želim. I to mi je najbitnije. Kao trener nakon ove utakmice zapravo ja više ne mogu ništa. To što je lopta otišla dva-tri centimetra previsoko nije u mojoj moći. Da su nas nadigrali, onda je to druga stvar, ovako u nogometu se to zna dogoditi – da bolji izgubi”, rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Olimpiji ostaje borba za Evropu. Biti drugi ili treći, svejedno je jer će oba kluba u pretkola Konferencijske lige. Koper na drugom mjestu bježi Olimpiji četiri boda sa utakmicom manje, a Mura joj diše za vratom sa samo dva boda manjka.