Posle tri meseca biti dozvoljeno organizovanje svadbi u većem prostoru.

Posle 58 dana prvi put od izbijanja epidemije KOVID-19 u Srbiji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan smrti slučaj.Prvi dan bez žrtava korone u Srbiji.  Nastavlja se i trend pada zaraženih, ali i popuštanja mera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar-izjavio je :Uz poštovanje preventivnih mera ,odstojanja od dva metra i nošenje maski i rukavica, od juče je dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi na javnom mestu i u zatvorenom i na otvorenom.

Konačna odluka još uvek nije doneta, ali s obzirom na stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji, nema razloga da se maturantima ne dozvoli proslava završetka srednje škole. Razloga za zadovoljstvo imaju i maturanti.To znači da će posle tri meseca biti dozvoljeno, recimo, organizovanje svadbi u većem prostoru. . Kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, biće i maturskih proslava.

Ovo se posebno odnosi na one delove zemlje gde virus još cirkuliše, kao što je Vranje, gde se nastavlja nadgledanje i rada u proizvodnim pogonima i fabrikama.Državljani Srbije i stranci od juče mogu da uđu u zemlju bez CPR testa i obavezne samoizolacije, ali uz zdravstvena upozorenja i pridržavanje preventivnih mera.

Cena testiranja je 6.000 dinara,Juče je počelo i testiranje na koronavirus na lični zahtev građana, brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, kao i u domovima zdravlja.