Dalibor Andonov Gru iza sebe je ostavio suprugu Danicu i sinove Vuka i Relju, a godišnji pomen na groblju Orlovača održan je proteklog vikenda.

Reper Dalibor Andonov Gru tragično je izgubio život prošle godine na današnji dan, tokom vožnje kajta u Zemunu.

Dalibor Andonov Gru - pomenFOTO: RAS SRBIJA / RAS SRBIJA
Dalibor Andonov Gru – pomen

– Gde si baćuška moj, godina je prošla već, toliko bih ti toga pričao, toliko bih ti toga hteo reć’ – napisao je Nigor, uz Gruovu fotografiju.

Na današnji dan, prijatelji, porodica i kolege oživeli su uspomenu na tragično stradalog repera, a među njima je i Igor Lazić Nigor, koji je bio Gruov veliki prijatelj.

 

Kako piše Pink.rs, na nadgrobnom spomeniku ispisani su stihovi Gruove pesme ”Adrenalin džanki”, a na današnji dan reperov grob prekriven je cvećem.

– Konci što ga drže suviše su tanki, put je izabrao sam adrenalin džanki . Za njega nikad nije bilo granica, život kao knjiga, svaki dan nova stranica.- stihovi su pomenute pesme, koji su ispisani na spomeniku uz reperovu sliku koja je nastala tokom jedne njegove vožnje kajta.

Dalibor Andonov Gru - komemoracijaFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Dalibor Andonov Gru – komemoracija

Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova najveća ljubav muzika. Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Neko je vreme trenirao vaterpolo, a poslednjih godina voleo je da skija i igra košarku.Dalibor Andonov koji je bio poznat pod nadimkom Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd.

Svojevremeno je učestvovao i u rijalitiju “Veliki Brat VIP”.

Posle velikog uspeha ove pesme usledili su i drugi albumi sa hitovima: “Vetrenjače”, “Gru 2” te kompilacija “95-2000″ i mnogi drugi.

Sa pesmom “Biću tu” je 1996. godine postao jedan od najpopularnijih repera ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Gru je tok kobnog 9. septembra 2019. godine od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio.Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije,