Verujemo da se svi sećate perioda od pre par godina kada je Balkan jednostavno zasut sa velikim brojem migranata iz Aapskih zemalja, koji su Balkan doživeli kao jedan vceliki tranzit. Naime, područje Bosne i Herecegovine te Srbije je bio najveće leglo migranata koji su tu ostajali po nekoliko nedelja pre nego što su nastavljali svoje putovanje na Zapad. 

Naime, verujemo da svi znate da su oni pravili u pojedinim delovima regije jako velike probleme sa lokalnim stanovništvoma, a koristili su rupe u zakonu pogotovo u Bosni i Hercegovini. Poznato je da su dolazili sa dve strane, jedna je iz područja Turske preko Hrvatske pa sve do BiH, a do Srbije su masovno koristili granični prelaz u Mađarskoj, a zbog svega toga, sada je Austrija pojačala svoje prisustvo na ovoj granici, te od sada neće moći više tako lako da ulaze na područje Srbije.

Tak,o je danas i ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhard Karner, izjavio da Austrija povećava svoje snage na granici Srbije i Mađarske sa 50 na 70. Naime, on je jučer rano ujutro imao veliki sastanak sa kolegom Šandorom Pinterom iz Mađarske, te je rekao da će poslati naknadno još 20 policajaca na granicu sa Srbijom.

Naime, veliki broj ilegalaca je primećeno u poslednje vreme, i jako ih je teško kontrolisati u svome naumu. Naime, samo do kraja jula podneto je skoro 42.000 zahteva za azil, a zaustavljeno je oko 18.000 lica. Novina je i uvođenje policijskih dronova, koji će da otkrivaju dronove od samih azilanata koji traže rupu u granicama. Vaša mišljenja na ovu tremu?