Ugledni španski sportski list AS posvetio je tekst Miralemu Pjaniću i njegovom slabom početku u Barceloni.

Miralem Pjanić je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Barcelonu u zamjenu za Arthura Mela. Dugo su se u Kataloniji borili za dolazak bh. veznjaka, no njegov početak na Camp Nou nije nimalo blistav.

“Bosanac, koji se procjenjuje na 60 miliona, jedva je odigrao 103 minute, a Brazilac, koji se procjenjuje na 72 milioona, 203. Niti je starter niti je s autoritetom ušao u svoj novi tim”, piše AS o našem veznjaku, koji je istina imao problema s koronavirusom, kasno je krenuo s pripremama, ali je pitanje hoće li svejedno dobiti pravu priliku kod Ronalda Koemana?

“On je zamjena za par De Jong-Busquets i odigrao je samo 103 službene minute. Igrao je samo kao starter u Ligi prvaka protiv Ferencvarosa. Odigrao je korektnu utakmicu, u kojoj je sve dobro što je učinio izgubilo vrijednost neopravdanim gubitkom lopte zbog čega je isključen Pique. Pjanić ima vještina, ali to mora početi pokazivati na terenu. U Torinu bi mogao biti starter. Ili da se Busquets odmori ili da učvrsti momčad u centru na terenu sa Sergiom i De Jongom”, navodi AS.

Kao i Pjanić, tako je i Arthur imao jedan slab početak u Juventusu, mada je odigrao više minuta za svoj novi klub nego bh. reprezentativac. Ova velika ljetna trampa za sada nije nikome donijela dobro, ali ima vremena da se stvari poslože.

U Barceloni se nadaju da će Pjanić početi da igra redovno, da će držati stabilnim i čvrstim vezni red Barcelone, a isto tako da će svojom kreativnošću doprinijeti napretku u samoj igri i poboljšanju u smislu rezultata.

Evo možda već sutra protiv bivšeg kluba Pjanić dobije priliku da pokaže da nije bez razloga u jednom od najvećih klubova na svijetu i u društvu najvećih nogometnih majstora kakav je prije svih Lionel Messi.