Najbolji teniser sveta je najavio seriju turnira koji bi trebalo da se igraju na Balkanu, ali izgleda da neće sve proći toliko glatko koliko su se svi nadali.

Naime, odluka je da se ne dozvoli ulazak zemljama koje imaju više od 25 obolelih od korona virusa na 100.000 ljudi, a Srbija sa prosekom od 75 predstavlja jednu od zemalja daleko ispod crte.Veliki problem predstavlja mera Vlade Crne Gore po kojima su granice ove zemlje i dalje zatvorene za državljane Srbije.

Po proračunima bi naša zemlja mogla da zadovolji uslove potrebne tek 10. ili 12. juna. Turnir u Crnoj Gori bi trebao da se odigra 27. ili 28. juna, o čemu je govorio i Novak,.

Novak ĐokovićFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Novak Đoković

Predsednik Teniskog saveza Crne Gore dr Dimitrije Rašović,se oglasio tim povodom,iz naše zemlje nisu dobili nikakovo znanično obaveštenje.

 

-Imao sam samo kraći razgovor sa Dušanom Orlandićem (izvršnim direktorom Teniskog saveza Srbije, p.a.) ali on mi je rekao da ćemo najverovatnije razgovarati tokom ove i naredne nedelje. Mi ćemo se, kao i u svemu do sada, ponašati odgovorno i korektno, ali ne možemo reagovati ako nismo ništa ni dobili.Ne mogu da kažem da smo u kontaktu sa Novakovim timom jer do sada Teniski savez Crne Gore nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje o inicijativi niti o bilo čemu vezanom za “Adria Tour”. Slušao sam šta je Novak pričao pre nekoliko dana na konferenciji za medije, on je tada rekao da je još upitno da li će se sve organizovati na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. – izjavio je Rašović za “Nova.rs”.

Ne želim da pričam o krizi i političkim odlukama.Ne bih o političkim relacijama, time se ne bavim.

 

– Ja sam profesor, bavim se drugim stvarima u životu, ali sam i neko ko je na funkciji u Teniskom savezu Crne Gore 15 ili 16 godina .Ne znam ni koliko je ta mera o kojoj se priča, još zvanična.  – dodao je Rašović.

Novak ĐokovićFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Novak Đoković

Organizacija “Adria tura” ima mesto koje preferira,I za kraj, ostaje pitanje gde bi se uopšte igrao turnir u Crnoj Gori.

-Razgovarajući sa Duškom Orlandićem, napomenut je Porto Montenegro, ali imamo uslove i u Ulcinju, Budvi, Nikšiću i drugim gradovima.Sve zavisi, ali prvo treba videti šta će se dalje događati.Crna Gora ima više mogućih lokacija na kojima bi se događaj uspešno mogao realizovati. To nije problem.  To nije kao kada se organizuje Dejvis kup, koji zahteva poštovanje određenih uslova i pravila.  – zaključio je Rašović.