Juventus večeras igra protiv Lacija, biće to oproštaj Dibale od navijača, Argentinac odlazi, klub otvara novo poglavlje, a i pored sumnji jednog dijela sportskog sektora, čitaj Nedveda, Alegri će ostati na klupi.

On je prošle nedjelje nakon poraza u finalu kupa lakonski odgovorio da o prelaznom roku brine uprava, ali jutros mediji u Italiji tvrde da je ispostavio spisak od četvorice igrača koji bi garantovali povratak titule.

Ono što je nevjerovatno su imena, dvojica Srba se znaju Sergej Milinković Savić i Bleki Milenković. Prvi je želja PSG i alternativa u Junajtedu, ali iako i on sam hoće u Juventus teško je vidjeti da će se klubovi dogovoriti.

Sa druge strane Bleki Milenković je lakša meta, prirodna zamjena za Kjelinija na mjestu štopera, ističe mu uguvor naredne sezone, taj posao bi mogao da bude realizovan.

Danas je u Torinu Rafaele Pimenta, novi zastupnik Pola Pogbe. Nije sporno da Francuz želi da se vrati, ali njegova plata od 15 miliona koliko je imao u Junajtedu i koliko mu nudi PSG je za Juventus misaona imenica. Vidjećemo koliko Pogba želi da popusti, prebaci u bonuse, šta Juve može da uradi da se domogne nekadašnjeg igrača koji po povratku u PL, nikada nije igrao kao u Juventusu.

I na kraju, Anhel Di Marija. “Il Fideo” svim silama želi u Juve, pristao je i na smanjenje plate, Alegri smatra da bi njegovo iskustvo bilo neprocjenjivo, ali “Rezanac” ima 34 godine, ove sezone je u novembru Mundijal, pitanje je koliko mu je još ostalo na vrhunskom nivou.

Ako stigne poker, Juventus bi imao strašan tim, ali niko ne vjeruje da mogu da realizuju sve ove planove. Jasno je da Alegri želi da promijeni kompletan vezni red sa trojicom novih igrača, klub prodaje Artura, možda i MekKenija, Rabio bi mogao da ostane, Lokateli je neupitan.

Uz Kjelinija, klub iz odbrane napušta Rugani, Aleks Sandro je na prodaju, za De Šilja je neizvjesno hoće li potpisati novi ugovor.

Bernadeski odlazi kao slobodan igrač, Moratu će teško otkupiti, ako Atletiko ne smanji cijenu, vidjećemo šta će biti sa Keanom koji je razočarao.

Promjene predstoje, ali čini se da je nerealno očekivati da svi pomenuti igrači koje je Alegri tražio stignu u Torino, iako se priča da će Anjeli učiniti sve da vrati krunu sljedeće godine.