Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić velika je želja trenera Juventusa Massimilana Allegrija. Italijanski sturčnjak želi Savića vidjeti u dresu torinskog kluba, ali to neće ići baš jednostavno, svjesni su u Juventusu.

Lazio će gledati da dobro zaradi na fudbaleri čija je vrijednost 70 miliona eura, sa Laziom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Juventus ima plan kada je u pitanju realizacija ovog transfer. Stara dama bi se riješila tri fudbalera, a od njihove prodaje pokrio bi se jedan dio finansijskog kostura za dovođenje Milinković-Savića.

Navodno bi u Juventusu prodali Demirala i Ruganija, ali još neki fudbaleri su izrazili nezadovoljstvo, pa ćemo vidjeti šta nam ljeto donosi.

Pored Milinković Savića, Allegri bi ponovo i Miralema Pjanića u dresu Juventusa, a Pjanić ne krije želju da se vrati u Torino nakon loše epizode u redovima Barcelone.

Reprezentativac Srbije i reprezentativac BiH bi bila dobra vezna kombinacija Juventusa, kojem je upravo vezni red najviše imao najviše trubulencija u prošloj sezoni, gdje je torinski klub u posljednjem kolu uz dosta sreće izborio nastup u Ligi prvaka naredne sezone, a sezonu su malo spasili osvajanjem kupa Italije.