Vahid Halilhodžić, po svemu sudeći, neće voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu Kataru. Nakon posljednjeg intervjua predsjednika Saveza, čini se da je našem treneru već presuđeno. Samo se traži način kako da se sve ‘’pokrije’’ papirima. Tehnički dio nije nimalo bezazlen, jer Vaha ipak ima ugovor i svoja potraživanja ukoliko dođe do prijevremenog raskida.

Halilhodžiću se ne oprašta što je iz ekipe potjerao zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille). Ni plasman na Mundijal u Katar nije pokrio eliminaciju glasovitih igrača, koji ga nisu štedili u objavama na društevnim mrežama.

Mediji u Maroku tvrde da će naredne sedmice biti dogovoren sporazumni raskid ugovora uz adekvatno obeštećenje.

‘’Ne pada mi na pameti da bilo šta komentarišem i dajem povoda za neke poteze. Imam ugovor sa Marokanskom federacijom i tu sva priča završava. Šta se dešava to nema znam, a šta će se dešavati to ne mogu pretpostaviti. Trenutno sam u Parizu s porodicom, a uskoro dolazim i u moju Bosnu I Hercegovinu’’ kazao je Vaha za Sportske.ba.

Kao prvog kandidata za Halilhodžićevog nasljednika spominju Zinedina Zidanea, slavnog francuskog igrača i trenera, koji je s Real Madridom osvojio dva prvenstva Španije, tri Lige prvaka, te dva klupska svjetska prvenstva.

Ovakav ishod Vahinog rada u Maroku mogao se naslutiti. Konstantno se suočavao sa pritiscima javnosti, posebno medija koji mu nisu bili naklonjeni. Nije ih zanimala statistika, pobjede, igra… Samos u se pitali zašto nema zvijezda, koje su, očito je, željele privilegiju, a to kod Vahe ne prolazi.

Posljednji ovakav slučaj Vahi se dogodio prije četiri godine kada je odlučio ne pozvati u reprezentaciju Japana najveće zvijezde Hondu, Kagawu i Okazakija. Ovakav potez je izazvao čuđenje i bunt velikog dijela javnosti. Našoj legend se činilo da će ostati, da ima podršku nakon što je izborio Mundijal u Rusiji, ali nije bilo tako. Japanci mu nisu opristili što je nagazio glavne igrače i zato su ga smijenili.

Sačekajmo još koji dan, kada bi trebali dobiti sve odgovore o Vahinom budućem statusu u Maroku.